tisdag 5 april 2011

Relationsvåldsdag

Igår var det tema relationsvåld för min patrull. Det första ärendet, bråk emellan en man och hans ex-flickvän, hade pågått sedan dagen innan med flera kontakter med polisen och några utryckningar bara under det senaste dygnet. Mannen var även misstänkt för att bland annat ha slagit och bitit kvinnan mer än en gång under våren. Det hade dock inte förekommit något våld, bara hot, under det aktuella dygnet, och de tidigare patrullerna som varit på plats tog upp anmälan men valde att inte gripa mannen. Kvinnan blev mer och mer irriterad på polisen, vilket antagligen gjorde att kommunikationen blev så dålig att det inte framgick att hoten fortsatte även efter det sista polisbesöket under natten. När vi kom dit på morgonen berättade hon att hon precis hade blivit örfilad (hon var också röd om ena örat). Mannen nekade, och det fanns inga vittnen. Som vanligt separerade vi naturligtvis de två, och jag talade ett längre tag med kvinnan. När jag fick höra hela hennes historia var det ett enkelt beslut för mig att mannen skulle gripas. Jag blev lite förvånad över att det inte hade skett tidigare under natten. Naturligtvis kan man göra olika bedömningar, men med tanke på de tidigare anmälningarna och hans beteende och bakgrund så borde även de olaga hoten enligt min mening ha räckt för att gripa. Antagligen beror det på att de tidigare patrullerna inte har haft någon bra kommunikation med kvinnan, som verkade ha varit irriterad på och otrevlig mot kollegorna. Själv hade jag fördelen av att ha mött henne förut, och bland annat burit på hennes hund (vilket jag har skrivit om tidigare). Mannen blev naturligtvis inte särskilt nöjd med mitt beslut, och anklagade bland annat mig för att ha haft sex med hans ex under den tiden jag höll förhör med henne... På väg in till stationen blev han både aggressiv, hotfull och psykiskt labil, men jag behövde inte använda något våld i bilen eller på stationen.

Efter att det ärendet var avrapporterat och klart (och efter att vi hade fått äta) så blev vi kallade till ett nytt relationsärende. En man hade spionerat på sin ex-fru och överrumplat henne i cykelförrådet då hon gått dit med deras gemensamma son för att ta ut honom med barnvagnen som förvaras där. Där hotade han henne och höll kvar henne ett kortare tag emot hennes vilja. Han var dock försvunnen då vi kom till platsen.

De båda fallen hade egentligen väldigt lite gemensamt. Mannen vi grep hade kriminell bakgrund och missbruksproblem, medan den andre mannen verkade vare en vanlig medborgare. Tydligen finns dock något hos ett antal män, vare sig de är kriminella, i övrigt laglydiga, eller t.o.m. poliser (relationsvåld är de vanligaste brotten hos poliser som ej är i tjänst) som gör att de tar till hot och våld emot nuvarande eller före detta partners. Det är tur att detta stora samhällsproblem uppmärksammas allt mer. Man får hoppas att det kommer allt fler åtgärder för att effektivisera bekämpningen av de här brotten, men även för att förbättra stödet till offren och för att långsiktigt arbeta med de faktorer som gör att så många män beter sig fullständigt vidrigt mot kvinnor de har eller har haft en relation med.

37 kommentarer:

  1. Hallå Bastian!

    Rita, LKC-Sörmland här! Jag tyciker att din blogg är grym. Du skriver väldigt bra och verkar vara en otroligt lugn och tänksam person.

    Jag är reletivt ny som läsare, har hängt med i ett par månader, men jag undrar hur länge du har jobbat som polis.

    Ha det fint!
    //Rita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt namn är Anna Sjoberg, från Stockholm - Sverige, jag är läkare av yrke. Idag är en av mina lyckligaste dagar i mitt liv att dela med dig här hur jag fick min äkta kärlekspartner hemma på en julsäsong. Jag läste liknande inläggskommentar online blogg förra veckan om Dr. Oduduwa kärlek spellcaster har begåvade krafter för att hjälpa mig med magiska kärlek stava del för att återställa min ex pojkvän tillbaka till mig efter 2 års separation, jag provade, förvånansvärt min pojkvän tillbaka tillbaka för att älska mig och vi boht tillsammans i samma hem för mig, nu älskar vi varandra mer än någonsin tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa kraftfull magisk kärlek stavning del till alla som försöker förena tillbaka ex kärlekspartner, också älskar stava för att ändra trasiga äktenskapsförhållanden inom 2 dagar dina relationsproblem är över.
      Ni kan alla få samma hjälp från honom via kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
      Jag bevittnade verkligen ett omedelbart resultat efter två dagar av aktivering av kärleksstava. Jag vittnar idag att Dr. Oduduwa kan hjälpa till att lösa följande - Love spell portion to ....
      * få tillbaka din ex kärlekspartner,
      * återställa kärleksförhållande mot förlust
      * förena bruten äktenskapsförhållande
      * magisk kärlek för att komma tillbaka
      * sluta skilsmässa
      * Älskar stava för att undvika att fuska par
      * Älskar stava för att sluta dela
      * Talisman ring för kärlek dominans.
      * magisk stavring för kärlek. etc.
      Jag försökte, magiska kärlek stavning del tillbaka min ex kärlekspartner inom 2 dagar. det fungerar till mitt bästa. det fungerar för dig.

      Radera
    2. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

      Radera
  2. Hej Rita, vad kul att du gillar bloggen! Stort tack för dina uppskattande ord :-). Jag har inte jobbat som polis särskilt länge, blev klar med aspiranten för snart två år sedan.
    Ha det bra!
    Martin

    SvaraRadera
  3. Ja vi får verkligen hoppas att polisen och åklagarna får mer resurser och maktmedel till sitt förfogande...
    Sverige är ju en högborg för rättssäkerhet och oberoende domstolar...
    Vakna ur din naiva pk-sömn...
    Tack för en intressant blogg iaf.

    SvaraRadera
  4. Lite svårt att svara på en sådan kommentar, Fredrick... Du verkar hävda att svenskt rättsväsende är rättsosäkert och partiskt och att det bästa vore att minska anslagen till polis och åklagare? Även om misstag görs, så hör nog Sveriges rättssystem till de mer rättssäkra i världen, men mindre resurser skulle knappast gynna rättssäkerheten. Och, nej, jag tror inte att jag befinner mig i en "naiv pk-sömn"... Kul i alla fall att du gillar bloggen.

    SvaraRadera
  5. Du verkar vara en bra polis med hjärtat på rätt ställe. Det är glädjande.

    Det finns ju tyvärr alla sorter inom alla typer av kårer, befattningar och kall. Så du gör nog många en tjänst genom att visa upp din blogg.

    SvaraRadera
  6. Tack Lotta! Kul att du tycker att bloggen gör nytta :-).

    SvaraRadera
  7. TACK PÅ Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) FÖR ATT LÖS MIG PROBLEMER
    Ett fantastiskt vittnesbörd på en stavningskastare som tog min fru tillbaka till mig. Jag heter Daniel Green, jag bor i Storbritannien och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam fru med två barn. Ett mycket stort problem uppstod i min familj för sju månader sedan mellan mig och min fru. så hemskt att hon tog saken till domstolen för en skilsmässa. Hon sa att hon aldrig ville stanna med mig igen och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur mitt hus och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärtor. Jag försökte alla mina möjligheter att få tillbaka honom, efter mycket tiggeri, men allting till ingen nytta. Och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän som frågade min fru. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min fru tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att det verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Därefter gav han mig e-postadressen till stavningskastaren som han besökte.{drajisafespellcaster@gmail.com}. Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen han gav mig, och stavningskastaren försäkrade mig om att jag kommer att få min fru tillbaka nästa dag. Vad ett fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig, så han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt, min fru som inte ringde mig under de senaste sju {7} månaderna, ringde mig att han skulle komma tillbaka. Så fantastiskt !! Så det var så hon kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och hon bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och mina barn. Sedan från den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut, med hjälp av en stavningskaster DR Ajisafe spellcaster. Så.
    Så om du befinner dig i ett liknande problem eller någon form av problem kan du också kontakta honom via hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ringa eller whatsapp honom direktlinjen +2348133261196

    Han specialiserar sig också i de följande problemen;

    (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    (2) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.
    (3) Om du vill ha ett barn.
    (4) om du har någon sjukdom (H I V / AIDS), (CANCER) eller någon sjukdom
    (5) om du är döv och blind och du vill se och höra igen.

    återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

    SvaraRadera
  8. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

    SvaraRadera
  9. Min ex-man slutade vår relation för 6 månader sedan efter att jag anklagade honom för att ha sett en annan kvinna och förolämpa honom. Jag vill ha honom tillbaka i mitt liv, men han vägrade att ha någon kontakt med mig. Han ändrade sin linje, blockerar mig från att skicka honom e-post och ringa honom. Jag var så förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Så jag räcker till Internet för att få hjälp och jag såg ett vittnesbörd om hur denna kraftfulla stavskärmhjälp hjälper människor att få tillbaka sitt ex. Så jag kontaktar stavskäraren vars namn är Dr Ilekhojie och förklarar mitt problem för honom och han kastade en förtrollning för mig och försäkra mig om att mitt ex kommer tillbaka till mig, och till min största överraskning den andra dagen som min ex kom och knackade på min dörr och ber mig förlåta honom. Jag är så glad att min kärlek är tillbaka igen. Än en gång tack Dr Ilekhojie, du är verkligen begåvad och begåvad. Skicka e-post till Dr Ilekhojie, han är det enda svaret på dina problem. Han kan vara till stor hjälp och jag kommer inte att sluta publicera hans namn för det bra arbete han gjorde för mig och folk pratar fortfarande om honom på Internet. e-post: gethelp05@gmail.com eller Whats App honom på +2348147400259

    SvaraRadera
  10. Mitt namn Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige) Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i den ena gräset tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
    eller viber +2349014523836

    SvaraRadera
  11. Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ​​men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ''. Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple@gmail.com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd.

    SvaraRadera
  12. Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ​​men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ''. Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple@gmail.com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd.

    SvaraRadera
  13. Jag skulle vilja dela mitt vittnesbörd med dig från alla människor i världen. Sandra från England Bara the Finder, jag gifte mig med min man för två år sedan och vi började ha problem hemma, slutade att sova i samma säng om de små saker som alltid kommer hem sent på kvällen, dricker för mycket och sover alltid med andra kvinnor på sidan. Jag har aldrig älskat någon annan än honom i mitt liv. Han är fadern till mitt barn, och jag vill inte tappa honom eftersom vi har arbetat så hårt tillsammans för att bli det vi har idag. för några månader sedan är han nu anpassad till att leva med mig och baby, att vara ensamstående förälder kan vara svårt ibland, så jag har ingen
    Jag vände mig och var trasig. mitt hjärta ringde min mamma och förklarade allt för henne, min mor berättade om dr. de andra tre och ett halvt åren, och det var ett mirakel, de kom tillbaka till varandra. Han skickades till Dr.pellar, på hans e-postadress: drpellar@gmail.com
    och för att förklara för honom allt som han hade lovat mig att inte oroa mig för, att han skulle bli fascinerad och få saker att återgå till det sätt vi älskar så mycket igen, och det var en annan kvinnlig anda som kontrollerade min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar om jag tror att jag sa ok. Så han gav mig besväret, och två dagar senare återvände min kärlek för att be mig om förlåtelse. det är därför jag bestämde mig för att dela mina erfarenheter med alla som har problem med att kontakta Dr.pellar frigjorde många bilar på hans e-post: drpellar@gmail.com
    (1) Om du vill få ditt ex.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Vill du bli befordrad till ditt kontor?
    (4) Vill du att kvinnor / män ska springa efter dig?
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Vill du bli rik?
    (7) Vill du binda din man / hustru
    din för alltid?
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Växtvård
    (10) vinner lotteriet

    SvaraRadera
  14. TACK TILL STOR Dr.Sango för att lösa Mina problem med hans e-post är spellspecialistcaster937@gmail.com
    Jag heter Miss Fatima. Jag var gift med min man i 5 år. Vi bodde lyckligt tillsammans i år, inte förrän han åkte till Australien på affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar jag mig och barnen och älskar henne ensam, så när min man kom tillbaka ur vägen sa han att han inte gjorde det Jag vill inte längre se mig och mina barn, så han körde oss ur huset och åkte till Australien för att träffa den här andra kvinnan. både jag och mina barn var så frustrerade och jag stannade hos min mamma och jag skulle inte bete mig bra eftersom min mor gifte sig med en annan man efter att min far dog så att mannen som gifte sig inte behandlade henne väl och mina barn var så förvirrade. och jag letade efter ett sätt att få min man hem för jag älskar honom och jag respekterar honom så mycket att en dag när jag bläddrade på min dator såg jag mannen som Dr.Sango hjälpte till att få sin fru tillbaka för honom, vittnesbörd som delades på internet av många flickor och jag var så imponerad att jag trodde att jag försökte.
    Till att börja med var jag rädd, men med tanke på vad mina barn och jag gick igenom kontaktade jag Dr.Sango och gjorde allt han bad mig göra med tro och han sa till mig att hålla mig lugn bara i 24 timmar som min man skulle ge mig tillbaka till min största överraskning Jag fick ett samtal från min man häromdagen och frågade om barnen och jag ringde Dr.Sango och han sa att hans problem löstes av min son. så jag kom tillbaka till min familj efter en lång stress av att stoppa den onda damen, med all den hjälp från Dr.Sango, jag vill att ni alla ska gå med mig i det här forumet tack så mycket Dr.Sango och jag också råd för alla i sådana eller liknande problem eller problem som han behöver för att kontakta honom på sin e-post spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.
    SPECIALISERAD I NÄSTA SERIEN.
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Om du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Om du vill bli rik.
    (7) Om du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Hur du är lurad och vill återvinna dina förlorade pengar.
    (10) om du vill avsluta skilsmässan.
    (11) om du vill skilja dig från din man.
    (12) om du vill att dina önskemål beviljas.
    (13) Graviditet för att bli gravid
    (14) Se till att du får problematiska rättsfall och skilsmässa oavsett scen
    (15) Sluta äktenskapet eller förhållandet från separationen.
    (16) om du har några sjukdomar som (H OCH V), (cancer) eller någon sjukdom.
    (17) om du behöver böner för ditt barn eller för dig själv.
    (18) du vill bota diabetes, herpesmedicin, HIV- och AIDS-medicin, bröstcancermedicin och cancerläkemedel,
    igen, se till att kontakta honom via e-post på spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.

    SvaraRadera
  15. Snälla, min kära vän, jag är ledsen för att ha läst det här inlägget, jag ser bara hennes sätt att hjälpa vem som kommer att behöva den hjälp jag har. se till att du läser detta mitt vittnesmål till slutet att det är en livshistoria eftersom det är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för alla att höra. Jag var gift i 3 år, och för det fjärde året av mitt äktenskap, tog en annan kvinna bort min älskare, och min man lämnade mig och mina barn, och vi led i två år tills jag träffade en plats där en man med namnet Ytterpräst Dr.Sango hjälpte jag bestämde mig för att försöka hjälpa honom att föra sin älskare hem och lita på mig för att bara skicka honom min bild och hans detaljer till honom och den mannen och efter två dagar när han sa till mig såg jag bilen jag gick in i hus och såg att det var min make och han kom till mig och barnen och det är därför jag är glad att se var och en av er i liknande möte med den här mannen eftersom jag inte kan svära ditt liv. Ett väldigt starkt stavspel och dess stava fungerar mycket bra utan biverkningar om du vill ha mer information om prästen Dr.Sango Lider du verkligen i ditt förhållande nu? Vill du att högpräst Dr.Sangos ingripande i din relation ska hjälpa till att reparera din relation? kontakta honom idag via hans e-postadress: spellspecialistcaster937@gmail.com
    om du har några problem i följande fråga
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill ha en baby.
    (5) Örtvård
    (6) Du vill bli rik.
    (7) Du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Låt människor lyda dina ord och uttrycka din önskan
    (10) E.T.C Case Solution
    Kontakta dem på ditt spellspecialistcaster937@gmail.com e-templ
    och lösa alla dina problem

    SvaraRadera
  16. Jag vill agera din testament
    Jag heter Sheri från USA
    Det måste vara det vittnesbörd som alla måste läsa, jag är här för att hela världen ska veta om mannen som räddade mitt förhållande, och den här stora mannen heter Dr.Pellar. Det gjorde ett bra jobb för mig att ta med min ex-älskare som lämnade mig och lovade att han aldrig skulle komma tillbaka till mig igen. Tack vare detta insåg jag att att ge detaljer om Dr. Pelar har gett många fördelar till världen för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom, som hjälper dig att reparera detta trasiga förhållande eller ditt äktenskap. Du kan kontakta honom via hans e-postadress: drpellar@gmail.com Kontakta honom så ser du hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande nummer
    (1) Du vill ha ditt ex.
    (2) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (3) Du vill åtföljas av män / kvinnor.
    (4) Du vill ha ett barn.
    (5) Du är en entreprenör och du vill vinna kontrakt
    (6) Du vill att din man ska vara din för alltid
    (7) Du behöver andlig hjälp.
    (8) Du har blivit lurad och vill återta dina förlorade pengar.
    (9) Avsluta skilsmässa
    (10) Angivande av pengarritualen
    (11) Vinn valet
    om du behöver hjälp kontakta Dr. Pellar via e-post och han är den som räddade mitt äktenskap och nu är jag verkligen glad att nu hans e-postadress är drpellar@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

    SvaraRadera
  18. Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci.

    SvaraRadera
  19. ÄLSKAR STAVNINGAR SOM FUNKERAR PERFEKT OCH BLIR FOREVER.
    Jag delar detta vittnesbörd med lidande partners i deras relationer eftersom det finns en permanent lösning. Min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte bara vara stark för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta. Jag var sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag sökte på internet och kom över en sida där jag såg att spellcasting Dr.Pellar kan hjälpa till att få tillbaka älskarna. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler åt mig. Till min förvåning återvände min man hem efter två dagar. På det här sättet återförenades vi och det fanns mycket kärlek, glädje och fred i familjen. Du kan också kontakta Dr.Pellar, en kraftfull stavningsförfattare, för lösningar på hans e-postadress: drpellar@gmail.com

    SvaraRadera
  20. Hej, jag heter Mark Steve, min pojkvän gick av med mig förra veckan. Jag var så ledsen, helt förändrad och pratade inte med någon, jag grät hela natten, jag var så deprimerad och stressad. Fram till igår hade jag i åtanke historien om Dr.Pellar som kastade trollformler på internet som en annan kvinna delade och kontaktade honom, jag älskar och bryr mig mycket om min pojkvän och jag vill bara att vi ska vara tillsammans igen som ett par och jag vill oss för att överleva för evigt förklarade jag allt för Dr.Pellar och han sa att jag skulle ha min pojkvän tillbaka om 24 timmar, han gjorde detsamma med många relationer som om jag såg ett vittnesbörd på internet trodde aldrig att min pojkvän skulle komma tillbaka när Dr.Pellar slutade med att besegra min pojkvän ringde mig i telefon och sa att hon ville att vi skulle komma tillbaka och leva lyckligt tillsammans för alltid efter 24 timmar. Jag är väldigt glad nu, jag vill att folk ska tacka honom för mig och om du behöver hjälp, kontakta honom på hans e-post. drpellar@gmail.com han kan också hjälpa dig. Han är riktig och cool.

    SvaraRadera
  21. HUR Dr.Sango returnerar min ex-älskare till mig
    Jag heter Maris, jag kommer från USA i Washington. Jag lovar alltid att rekommendera dig till personer som också kan behöva din hjälp, eftersom det var en givande sak att hitta din e-post. Dessutom, Dr.Sango, du är verkligen en underbar och kraftfull trollformell. Jag var så deprimerad efter nästan fem år utan kärlek. Jag bad om en kärleksförtrollning igen och undrade, det fungerade för mig utan kostnad eller biverkningar. Jag lever lyckligt med den snällaste mannen som lever och det är det jag ber om. Tack Dr.Sango med tanke på att det du gjorde för mig inte skulle räcka, så jag kommer att dela detta vittnesbörd om ditt manuella arbete med hela världen för att få veta om ditt goda arbete för mig. Du kan kontakta den här mannen för relationsrelaterade frågor och han kommer också att vara till hjälp för dig, kontakta honom via hans e-postadress: spellspecialistcaster937@gmail.com

    SvaraRadera
  22. Detta är ett vittnesbörd om en stor trollkarl "Dr.Sango", som hjälpte mig att återställa mitt kärleksliv. Den dagen min man lämnade mig blev det dyster och stämningen var full av osäkerhet. Allt verkade blekt för mig, så jag bestämde mig för att söka hjälp i skratt av trollformler, som har förmågan att föra min ex-man tillbaka till mig. Som förväntat gick jag på internet och som du såg i din sökning efter en tillförlitlig stava ruta såg jag många vittnesmål gjorda av stava rutor för att återhämta ex-makar och nära och kära. Driven av tro på Dr.Sango kontaktade jag honom och efter att ha förklarat saker för honom gick han med på att möta utmaningarna på marken. Han klarade sig bra. Min före detta make kom tillbaka till mig med mer omsorg och tillgivenhet. Därför vill jag ta tillfället i akt och hyra honom för hans osjälviska service till min situation. Berömvärt, han visade stort mod i att ta på sig den skrämmande uppgiften att hitta lösningar på praktiskt taget varje givet problem. Kontakta honom på, spellspecialistcaster937@gmail.com

    SvaraRadera
  23. Jag blev sårad och hjärtbruten när ett mycket stort problem inträffade i min
    äktenskap för ett år sedan, mellan mig och min man. så hemskt att han
    tog målet till domstol för skilsmässa. han sa att han aldrig ville
    stanna hos mig igen och att han inte älskar mig längre. Så han packade
    ut ur huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga
    smärta. Jag försökte alla mina möjliga medel för att få tillbaka honom, efter mycket
    tiggeri, men allt till ingen nytta. och han bekräftade att han har gjort sitt
    beslut, och han ville aldrig träffa mig igen. Så på en kväll, som jag
    kom tillbaka från jobbet träffade jag en gammal vän till mig som frågade min
    make .Så jag förklarade allt för honom, så han sa till mig att det enda
    sätt jag kan få tillbaka min man, är att kontakta dr Wale, för det har det
    fungerade verkligen för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade ingen
    annat val än att följa hans råd. Sedan gav han mig sitt namn Dr
    Wale som jag kontaktade utan att slösa bort tid. Så nästa morgon, jag
    skickade ett mail till adressen han gav mig, och Dr Wale försäkrade mig
    att jag får tillbaka min man. Vilket fantastiskt uttalande !! Jag aldrig
    trodde, så han pratade med mig och berättade allt jag behöver
    do. Sedan någon månad, så överraskande, min man som inte ringde
    mig det senaste året, ringde mig för att meddela att han skulle komma
    tillbaka. Så underbart!! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med
    mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för
    smärta han orsakade mig och mina barn. Sedan från den dagen, vårt förhållande
    var nu starkare än hur det var tidigare, med hjälp av Dr Wale. Så jag
    kommer att ge dig råd om du har några problem kontakta Dr Wale, jag
    ge dig 100% garanti för att han hjälper dig .. E-posta honom på:
    drwalespellhome@gmail.com eller ring whatssapp honom på + 2349015141346.

    SvaraRadera
  24. Tack Dr Kpukpu för dina äkta trollformler. Det här är verkligen överraskande och chockerande, och jag har aldrig upplevt något liknande i mitt liv. Innan jag kom i kontakt med Dr Kpukpu har jag försökt alla möjliga medel för att få tillbaka min man, men jag insåg faktiskt att ingenting fungerade för mig och att min man hade utvecklat mycket hat mot mig. Jag trodde att det inte fanns något hopp att återförenas med min familj. Men när jag läste bra recensioner om Dr Kpukpus arbete bestämde jag mig för att prova och jag gjorde allt som han instruerade mig och jag litade på honom och följde hans instruktioner precis som han har garanterat mig på 32 timmar, och det var precis när min man ringde mig och bad om ursäkt ... Vi är mer nöjda nu än någonsin. Allt ser perfekt ut, riktigt och så naturligt. Tack så mycket för dina autentiska och obestridliga trollformler. Tack Dr Kpukpu för din hjälp. Om du behöver hjälp i ditt äktenskap eller trasiga förhållande, kontakta Dr Kpukpu direkt för snabb hjälp
    E-post: drkpukpu@gmail.com

    WhatsApp / Viber honom: +2348124313399

    SvaraRadera
  25. När jag såg ett inlägg på internet som sa hur hon fick hjälp av Dr. Ilekhojie, bestämde jag mig också för att kontakta honom för hjälp eftersom jag inte hade något annat val än att jag skulle få min man tillbaka och lycka. Han bråkade med många kvinnor och han skadade mig riktigt illa. Despit allt Henry gjorde, jag älskade honom fortfarande och ville inte förlora honom. Till min största förvåning kom min man hem på knä att jag skulle hitta en plats i mitt hjärta att förlåta honom. Jag saknar verkligen uttryck, och jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Dr. Ilekhojie. Du är en Gud skickad för att återställa ett trasigt förhållande, och nu är jag en glad kvinna. hans kontaktuppgifter är Whatsapp -nummer +2348147400259) eller e -post; gethelp05@gmail.com

    SvaraRadera
  26. Ja det är sant att DR ISIKOLO är den bästa trollformaren någonstans. Jag heter Marie Lyons och jag var kund för DR ISIKOLO och jag måste säga att han är en riktig trollformler. När jag kontaktade den här trollformaren hade min pojkvän lämnat mig i 2 år och jag har alltid velat ha honom tillbaka till mig. Jag träffade DR ISIKOLO för att hjälpa mig för ungefär en månad sedan och jag har återanslutit till min pojkvän. När min ex pojkvän lämnade mig var det oroligt för mig att jag slog min äldre syster en viss morgon för ingenting. Det här blev en katastrof för mig att jag hade ett fysiologiskt trauma och min familj var mycket orolig för min hälsa. Efter 2 år återställde DR ISIKOLO kärleken och lyckan vi delade. han är frisk och redo att hjälpa alla som kommer till honom. Strax efter 2 dagar ringde mitt ex mig och ville träffas. Jag tackade ja och förberedde mig för att träffa honom och han berättade för mig hur han hade känt sig skyldig för det han gjorde och han ville ha mig tillbaka. Jag berömde DR ISIKOLO för hans fantastiska hantverk och jag kommer att rekommendera honom till alla som behöver en trollformler. Kontakta honom för att hjälpa dig och snabbt på hans e-post E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +23481333261196.

    SvaraRadera
  27. Detta är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för alla i världen. jag har varit gift i 4 år och på det femte året av mitt äktenskap hade en annan kvinna en trollformel för att ta min man ifrån mig och min man lämnade mig och barnen och vi har lidit i 2 år tills jag menade ett inlägg där Dr. Ilekhojie har hjälpt någon och jag bestämde mig för att ge honom ett försök att hjälpa mig att ta hem min underbara man och tro mig, jag skickar bara min bild till honom och min man och efter 48 timmar som han sa till mig efter att ha gjort allt han bad mig om att göra och min man återvände. Det finns många onda människor som inte vill se dig lycklig med din partner av svartsjuka. Jag är glad att jag träffade Dr Ilekhojie tidigt nog. Du kan också be honom om hjälp. E-post: gethelp05@gmail.com eller Whatsapp +2348147400259

    SvaraRadera

  28. Jag blev avvisad av min man på 4 år, det gör så ont att ha blivit försummad hela tiden, jag konfronterade min man och han sa att det inte fungerar och behöver en skilsmässa.. Jag kände mig deprimerad och behövde en lösning eftersom jag älskar honom så mycket. Jag gick online för lösning eller rådgivning när jag snubblade på en sida med omdömen. Människor med liknande problem som mitt. Jag hade tur att en kvinna lämnade ett mejl som jag kunde kontakta, jag tog ett djärvt steg för att jag var så deprimerad och känner för att dö. Jag kontaktade Dr Ilekhojie som utförde en försoningsbesvär åt mig och min man kom hem och bad om min förlåtelse. Det är våra 3 månader tillsammans idag efter att försoningsperioden gjordes och min man har aldrig ändrat sig mot att älska mig.. kontakta Dr Ilekhojie idag via e-post: gethelp05@gmail.com eller WhatsApp/ring detta nummer +2348147400259 för att få hans hjälp

    SvaraRadera
  29. Jag är väldigt glad idag med min familj. Jag heter Bianca Bethune och bor i KANADA. Min man lämnade mig i fyra år och jag älskar honom så mycket att jag har letat efter ett sätt att få tillbaka honom sedan dess, jag har provat många alternativ men han kom inte tillbaka förrän jag träffades en vän som skickade mig till Dr IBINOBA, en trollformler som hjälpte mig att få tillbaka min man efter 48 timmar...Jag och min man lever lyckligt tillsammans idag DR IBINOBA är en god man, du kan kontakta honom. Nu ska jag ge råd seriösa personer som hamnat i denna typ av problem att kontakta honom nu, en snabb lösning utan stress, nu kallar jag honom min far.. kontakta honom alltid online, kontakta honom på hans whatsapp +2348085240869,e-post: dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  30. Jag är väldigt glad idag med min familj. Jag heter Bianca Bethune och bor i KANADA. Min man lämnade mig i fyra år och jag älskar honom så mycket att jag har letat efter ett sätt att få tillbaka honom sedan dess, jag har provat många alternativ men han kom inte tillbaka förrän jag träffades en vän som skickade mig till Dr IBINOBA, en trollformler som hjälpte mig att få tillbaka min man efter 48 timmar...Jag och min man lever lyckligt tillsammans idag DR IBINOBA är en god man, du kan kontakta honom. Nu ska jag ge råd seriösa personer som hamnat i denna typ av problem att kontakta honom nu, en snabb lösning utan stress, nu kallar jag honom min far.. kontakta honom alltid online, kontakta honom på hans whatsapp+2348085240869,e-post:dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  31. Jag är väldigt glad idag med min familj. Jag heter Bianca Bethune och bor i KANADA. Min man lämnade mig i fyra år och jag älskar honom så mycket att jag har letat efter ett sätt att få tillbaka honom sedan dess, jag har provat många alternativ men han kom inte tillbaka förrän jag träffades en vän som skickade mig till Dr IBINOBA, en trollformler som hjälpte mig att få tillbaka min man efter 48 timmar...Jag och min man lever lyckligt tillsammans idag DR IBINOBA är en god man, du kan kontakta honom. Nu ska jag ge råd seriösa personer som hamnat i denna typ av problem att kontakta honom nu, en snabb lösning utan stress, nu kallar jag honom min far.. kontakta honom alltid online,kontakta honom på hans whatsapp+2348085240869,e-post:dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  32. Jag är väldigt glad idag med min familj. Jag heter Bianca Bethune och bor i KANADA. Min man lämnade mig i fyra år och jag älskar honom så mycket att jag har letat efter ett sätt att få tillbaka honom sedan dess, jag har provat många alternativ men han kom inte tillbaka förrän jag träffades en vän som skickade mig till Dr IBINOBA, en trollformler som hjälpte mig att få tillbaka min man efter 48 timmar...Jag och min man lever lyckligt tillsammans idag DR IBINOBA är en god man, du kan kontakta honom. Nu ska jag ge råd seriösa personer som hamnat i denna typ av problem att kontakta honom nu, en snabb lösning utan stress, nu kallar jag honom min far.. kontakta honom alltid online, kontakta honom på hanswhatsapp +2348085240869,e-post: dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  33. Jag har varit gift med min fru i 6 år och nyligen gjorde hon slut med mig och det sårade mig djupt när hon sa åt mig att lämna henne ifred och att hon inte älskar mig längre trots att jag alltid var trogen och ärlig mot henne. Jag försökte alla sätt att få tillbaka henne genom att köpa henne vad hon vill ha, som jag alltid gjort och hon lämnade mig fortfarande förkrossad..hon har nu en ny pojkvän som förstörde mig ännu mer, tills en vän till mig från gymnasiet hänvisade mig till Dr Ibinoba. Den här mannen förändrade mitt liv totalt. Jag följde allt han sa åt mig att göra och min fru kom tillbaka. Jag blev förvånad över allt som hände precis som han sa till mig. Jag trodde på allt han sa till mig och allt var sant. Du kan kontakta honom, han hjälper dig med allt du behöver och svarar snabbt när du kontaktar honom via hans WhatsApp-nummer: +2348085240869, E-post: dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  34. Min man lämnade mig för en annan kvinna efter ett år av vårt äktenskap. Jag behövde honom tillbaka desperat eftersom jag älskar honom så mycket. Jag blev väldigt orolig och behövde hjälp. Den här trogna dagen, när jag surfade på internet, stötte jag på ett speciellt vittnesbörd om den här gode mannen som heter DR IBINOBA hur han kan hjälpa en att få tillbaka ex snabbt och stoppa en skilsmässa eller uppbrott och så vidare, så jag kände att jag borde ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han sa till mig vad jag skulle göra och jag gjorde det. 72 timmar senare kom min man tillbaka till mig och grät och bad om min förlåtelse. Idag är jag så glad och jag vill rekommendera denna fantastiska trollformler till alla som verkligen behöver en brådskande lösning på hans eller hennes trasiga relationer och helt enkelt kontakta den fantastiska "DR Ibinoba" Om du har några problem kontakta honom och jag garanterar dig att han kommer att hjälpa dig, gråt inte längre, kontakta denna kraftfulla trollformler nu. Tack DR IBINOBA för att du räddade mina trasiga relationer och för att du tog tillbaka min man till mig...whatsappa honom på: +2348085240869, E-post: dromionoba12@gmail.com

    SvaraRadera
  35. Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

    SvaraRadera