måndag 18 februari 2013

Om ett inbrott och om sorgereaktioner

Larmet gick ut som slagsmål i bostad. Vi åkte två patruller, och då vi kom fram till adressen så hörde vi redan i trapphuset röster skrika som om någon höll på att dö. Vi ilade upp och fann direkt den aktuella lägenheten. Dörren stod på vid gavel, så vi rusade in. Vi kunde direkt lokalisera en man som skrek för full hals rakt ut. Han verkade dock oskadad, och efter att snabbt ha sökt av lägenheten så kunde vi konstatera att ingen annan verkade skadad heller. Det befann sig en hel familj i lägenheten,och alla verkade vara i upplösningstillstånd. Vi fick dock ganska snabbt reda på anledningen, både av familjen och av lägenhetens status. Reaktionerna berodde på att de hade haft inbrott.

Som polis möter man inbrottsoffer närmast dagligen, speciellt om man jobbar i ett distrikt med den antagligen högsta inbrottsfrekvensen i landet. De flesta är samlade, i några fall har man fått trösta och lägga armen om en ledsen målsägare, men reaktionen i den här lägenheten hade jag enbart sett vid något enstaka dödsfall, så stark var den. Då vi lyckades etablera lite mer kommunikation så fick vi reda på mer om varför inbrottet var så traumatiskt för den drabbade familjen. De hade för tillfället alla sina besparingar, en mycket stort summa pengar, i lägenheten. Normalt så hade de varit skyddade av hemförsäkringen, men då de precis skulle flytta så hade de sagt upp den. Dessvärre blev flytten fördröjd några dagar, och under den tiden så hade de följdaktligen inget försäkringsskydd. Just då, en dag innan de skulle ge sig av, slog inbrottstjuvarna till. För familjen i fråga så var det frågan om pengar som föräldrarna hade sparat ihop under hela sina liv.

Pappan i familjen verkade vara den som hade svårast att hantera sorgen och vreden, och det faktum att han i omgångar fortsatte att närmast aggressivt skrika ut sin frustration rakt ut hade säkert del i att elda på den ångest hans fru och barn kände. Vi började med att försöka få ut alla ur lägenheten, där de närmast sprang omkring i cirklar, för att försöka ge de tekniker som sedan skulle komma att göra en brottsplatsundersökning  någon som helst chans att hitta spår. Under den korta tiden som vi då hade varit där så hade det redan anlänt ett antal släktingar. Två kollegor stannade vid lägenheten, och jag och en till följde med ner på gården. Där samlades snabbt 50-100 personer, alla släktingar och vänner till den drabbade familjen. Mannen fortsatte att skrika ut sin vrede, och ingen av de samlade lyckades lugna ned honom. Kvinnorna och barnen blev dock lite lugnare då de separerades ifrån mannen.

När någon skriker en längre tid mitt ute på en gård med hundratals lägenheter så blir människor naturligtvis oroade, och fler samtal kom in till polisen. Jag insåg dock snabbt att jag, trots att jag brukar vara bra på att hantera just människor i kris, inte hade bättre möjligheter än mannens släktingar att få honom lugn. Och med tanke på vad han hade varit med om så kändes det omänskligt och oproportionerligt att på annat sätt avbryta ordningsstörningen (han ville inte ha hjälp eller stöd av oss eller sjukvården), så jag förklarade bara situationen för LKC. Vi stannade kvar till det värsta hade lugnat ned sig och tills vi hade gjort tillräckligt för att säkra brottsplatsen, genomföra dörrknackning, ta uppgifter för anmälan med mera, sedan lämnade vi.

Med tanke på att man som polis möter människor som har blivit slagna, rånade, dödshotade, som precis har förlorat någon närstående eller som på annat sätt råkat ut för akuta livskriser så kan det vara lätt att tänka att det i det här fallet bara rörde sig om pengar. Ingen var skadad, alla i familjen hade hälsan. Men det är nog att relativisera familjens, och mannens, sorg och ilska väl mycket. För honom så kändes det troligtvis där och då  som om hela hans liv hade förstörts. Egentligen skulle han antagligen ha haft nytta av akut psykiatrisk vård, men det skulle ha krävt en konfrontation med både honom och släkten (då mannens reaktion för dem inte upplevdes som samma problem som den gjorde för mig) och det hade riskerat att göra mer skada än nytta. Han hade i alla fall många personer som kunde hjälpa till att ta hand om honom.

En annan reflektion, apropå mannens släkt, är att hur människor ger uttryck för sorg och vrede inte bara är kopplat till personlighet utan även till kulturella sammanhang. Min och kollegornas spontana tanke att mannen ändå på något sätt överreagerade hade säkert att göra med vår kulturella kontext, där översvallande känslouttryck, speciellt som kan uppfattas som utåtagerande, inte alltid anses vara helt ok. Även om jag inte kan skaka av mig tanken på att mannen borde ha försökt lugna sig för att inte skrämma upp sina närvarande barn ännu mer och istället sätta deras och hustruns behov först, så kan jag ändå på sätt och vis förstå hans reaktion. Jag tänker också att jag själv kanske inte heller hade rymts inom ramarna för vad som anses vara godtagbara sorge- eller vredesreaktioner om jag skulle drabbas av en kris som jag där och då hade svårt att hantera.

Det behöver ju dessutom inte vara så att det bästa sättet attt hantera akut sorg alltid är att stoiskt och tystlåtet acceptera det som har hänt. En av de starkaste kollektiva sorgereaktionerna som jag har upplevt i jobbet var på ett dödsfall. Den sorg familjen gav rent fysiska uttryck för under skeendet kanske även hjälper dem att snabbare få ut smärtan ur systemet, och minska risken att den kapslas in och fastnar inombords? Det går naturligtvis inte för mig att veta, och samma sorgereaktion kan i ett fall vara sund medan den i ett annat fall är ett tecken på att personen har brutit ihop och behöver akut hjälp. Hur som helst så om man möter sorg, både som polis och som medmänniska, så handlar det ändå om samma saker, att visa empati och förståelse, att stötta och hjälpa, och att i de mest akuta fallen säkerställa att personen får vård och/eller inte skadar sig själv. Oavsett om sorgen skriks ut eller om den sväljs ner.


27 kommentarer:

 1. Hej. Detta har egentligen ingenting med ditt inlägg att göra, har bara en fråga som jag hoppas att du kan besvara.
  Blev kalasfull i helgen och fick spendera natten på polisstationen. Brukar aldrig bli så här full annars och kom verkligen som en chock när jag märkte hur full jag faktiskt var. Vill inte veta vad som kunde ha hänt om inte polisen bestämde sig för att ta med mig in, vilket jag är oerhört tacksam för. Även om själva besöket kändes väldigt obehagligt. De tog av mig alla mina kläder utom trosorna och fick inte låna nån tröja eller något, men det kanske man inte brukar få göra?
  Skämdes något så fruktansvärt när jag fick åka därifrån, dock så var den en snäll polis som pratade med mig och gav mig en kram innan jag gick, så kändes lite bättre.. Han sa att ingenting kommer att hända nu efteråt utan att de bara tog in mig för mitt eget bästa.

  Märkte att inlägget blev visst lite längre än jag tänkt mig, men ville bara dubbelkolla med dig om det kommer hända nånting efter det här? Kommer de skicka hem nåt brev eller kommer detta stå i nåt register? Hade inte mitt ID-kort med mig så tror inte de hade några fler uppgifter om mig än mitt förnamn och att jag är 20 år, vilket jag själv uppgav. Men ni har säkert era små knep att få reda på det.. :)

  Men som sagt, tack för hjälpen och tack för att ni gör ett bra jobb. Massa guldstjärnor till er!

  SvaraRadera
 2. Hej! Trist att du behövde hamna på polisstationen och i en LOB-cell då du blev för full :-(. Jag vet inte var i landet du bor. I Stockholm hade jag kört dig till TNE/St:Göran BAS om du hade varit vuxen och till Maria Ungdom om du är ung, i båda fallen handlar det om sjukhus och du blir inte inlåst någonstans utan får hjälp och vård. Vad gäller registrering, så om du har blivit identifierad så registreras en LOB (vet inte hur länge) men du behöver definitivt inte vara orolig för att någon kommer att försöka luska reda på din identitet i efterhand.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Hej igen, tack så mycket för svaret.
  Jag fyllde 20 i december och ja, jag bor i Stockholm. Men vad är det som avgör om de skickar en till TNE/St:Göran BAS eller polisstationen? Kanske bara är en fördom men när jag tänker på personer som hamnar i LOB-cell så tänker jag mig att de kanske är ganska bråkiga/våldsamma. Jag följde med rätt lugnt ändå (vilket jag även fick bekräftat av dom sen) förutom då att jag fick lite panikångest när de nämnde LOB-cell, men annars så var det lugnt och jag försökte väl snarare "prata mig ur situationen". Stretade emot lite i början men när jag förstod att de var 100 % säkra på sitt beslut så följde jag med.

  Detsamma :)

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Om du var i Stockholm så tycker jag att det är konstigt att du sattes i en LOB-cell, det är som du sa bara för de bråkiga. Du borde ha tagits med för vård, tror att Maria Ungdom tar emot upp till 21, annars BAS St:Göran.

  SvaraRadera
 5. Tjena Martin!

  Jag jobbar som entrévärd/vakt på en krog i en av Sveriges 10 största städer.

  I denna stad ligger alla krogarna hyfsat tätt och det är gångavstånd till allihopa.

  Polisen är där med hög synlighet och står vid ungefär samma ställe varje krogkväll, nära krog/ar som har många yngre 18-20 årsbesökare (mao, fler fylleproblem).

  Problemet med detta är att "min" och grannkrogen blir lite utanför, då vi kan ta in flera hundra gäster på en kväll utan att ens se en polis, som kommer förbi och skakar hand eller vinkar - utöver när de rullar förbi i bilarna.

  Jag har tagit upp detta med polisen tidigare, att även vi vill ha högre närvaro hos oss, även om vi är två av de krogar med minst antal problem i stan.

  Det händer ibland att Polisen glider förbi och småpratar eller tar sig en titt inomhus, det handlar om maximalt fem minuter, innan de traskar vidare.

  Och vart traskar de? Till sina kollegor som står i samma hörn, ibland upp till 12 poliser som bara pratar med varandra eller allmänheten.

  Hur kommer det sig att trots påtryckningar och önskningar från både mig och O.V om fler besök, så förekommer det inte?

  Jag förstår till fullo att man hellre pratar skit med kollegorna, vem vill inte det, men borde det inte prioriteras att först prata med vakterna och kolla läget, för att sedan kunna snacka skit - det är ju ändå vi som ser allt som förekommer inne i krogen, och ska vi ha ett fortsatt högt samarbete från vår sida vill vi ju bli bemötta på det sättet.

  Det har även hänt, som i mitt senaste inlägg, att det inte finns Poliser tillgänliga pga mycket jobb, och då går det ju inte att göra något.

  Men när, som i inlägget, ambulansen precis kommit fram, så ser jag tre poliser gåendes mot oss, stannar ca 20 meter ifrån oss, vänder, och går ner och pratar med varandra istället.

  Känslan när de totalt sket i att ens fråga "Hur gick det, gick allt bra sen?" är ju inte riktigt uppskattat av mig eller kollegor...

  Hur ser du på situationen?

  SvaraRadera
 6. Hallå Martin:). Är en tjej på 22 år som just sökt till PHS, med förhoppningar om att komma in. Vilken skola plugga du på? Gillar din blogg starkt, man kan läsa om vad en polis verkligen får va med och uppleva. Polis har varit drömmyrket sen en tid tillbaka, så hoppas jag snart får min chans o bli lika bra polis som dig. Verkar vara ett bra jobb, pga att ingen dag verkar vara sig lik den andra, både på gott och ont!! Ångrar du någon gång att du blev polis? Ha det bra:). MVH Linda

  SvaraRadera
 7. Hej, allihop,

  Jag är fru Susan SVÄLTA, jag skriver detta brev av vittnesmål eftersom är mycket tacksam för vad fru Clara Morgan gjorde för mig och min familj, när jag trodde att det inte fanns något hopp igen hon kom och göra min familj känna sig levande igen genom att leda oss lån med låg ränta på 3% jag trodde aldrig att det fortfarande finns äkta lån långivare på Internet men till min stora förvåning fick jag mina lån utan att slösa mycket tid, så om du är ute efter ett lån för några ekonomiska skäl till alla då jag kommer råd dig till e-post fru Clara Morgan på VIA: {clara_morgan@outlook.com} för mer info om transaktionen

  Jag önskar er all lycka

  Med vänliga hälsningar
  Mrs Susan SVÄLTA

  SvaraRadera
 8. Jag är Christina Mills med namn. Jag bor i turkiska, jag vill använda detta medium för att varna alla lånesökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedragare everywhere.Few månader sedan jag var ekonomiskt ansträngda, och på grund av min desperation jag var lurad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet tills en vän till mig hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som heter Peter Jackson som låna mig ett lån utan säkerhet på $ 85,000 i 2hours utan någon stress. Om du är i behov av någon form av lån bara att kontakta honom nu via: peterjacksonloan@gmail.com Jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av helvetet jag passerade i händerna på dessa bedrägliga långivare. Och jag vill inte ens min fiende att passera genom en sådan helvete att jag passerade i händerna på dessa bedrägliga online långivare, jag kommer också vill att du ska hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som också är i behov av ett lån när du har också ge dig ett lån från Peter Jackson, jag ber att Gud ska ge honom långt liv.
   
  Gud välsigne honom för evigt.

  Christina Mills

  Vittnesmål om hur jag fick mitt lån

  SvaraRadera
 9. Hej, allihop,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuda lån på 2% detta är ett legitimt företag med heder och skillnad är vi redo att hjälpa dig i alla finansiella problem som du är vi erbjuda alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (rllender@hotmail.com)

  Också ge följa uppgifter så att vi kan gå vidare med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som krävs:
  Varaktighet:
  land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående uppgifter om vår e-post: rllender@hotmail.com

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 10. Behöver du ett lån till payoff dina räkningar, köpa en bil eller ett hus, för att möta behoven hos din familj eller att förbli ekonomiskt stark? Om ja då oroa dig inte mer och komma tillbaka till oss via e-post som davidpetersonloanfirm1@outlook.com eftersom vi är ett privat lån företag vars huvudmål är att hjälpa dem som behöver finansiellt med en andel av 2. Rabatt nu så att dina drömmar att ha ett lån kan förverkligas.

  Namn: David Peterson
  E-post: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

  SvaraRadera
 11. Köp Kvalitet Real och falska pass (passportquality@gmail.com) Visering, Licens, ID-kort, SSN

  Vi producerar reella och falska pass, körkort, födelsebevis , ID-kort för alla länder i världen. Vi är proffs och vi har gjort detta för mer än sju tio år i dag. Vi erbjuder endast ursprungliga hög kvalitet falska pass, körkort, ID-kort, frimärken och andra produkter för följande länder: Australien, Belgien, Mexiko, Spanien, Brasilien, Kanada, Finland, Frankrike, Irland, Portugal, Sverige, Tyskland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, USA, och så många andra länder. Vi är de bästa producenterna av kvalitetsdokument , med över 1 miljon av våra dokument som cirkulerar över hela världen. Kontakta "passportquality@gmail.com
  Nyckelord: Pass, körkort, ID-kort, visum, SSN, Diplom

  SvaraRadera
 12. Hej, allihop,

  Jag är fru Susan SVÄLTA, Jag skriver detta brev av vittnesmål, eftersom är mycket tacksam för vad fru Clara Morgan gjorde för mig och min familj, när jag trodde att det inte fanns något hopp igen hon kom och göra min familj känna sig levande igen genom att leda oss en lån med låg ränta på 3% jag trodde aldrig att det fortfarande finns äkta lån långivare på Internet men till min stora förvåning fick jag mitt lån utan att slösa mycket tid, så om du är ute efter ett lån för några ekonomiska skäl till alla då jag kommer råd du till e-post fru Clara Morgan på VIA: {clara_morgan@outlook.com} för mer information om transaktionen

  Jag önskar er all lycka

  Vänliga hälsningar
  Mrs Susan SVÄLTA

  SvaraRadera
 13. Vi erbjuder en mängd olika lån till privatpersoner (personligt lån), och samarbeta organ på en ränta på 2% kasse. Detta är utformad för att hjälpa dig att uppfylla de ekonomiska förpliktelserna, särskilt i den nuvarande globala finanskrisen. Du kan låna från 5000 - 100,000.000.00 (pund, euro eller dollar) För ytterligare frågor kontakta oss via e-post (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Hälsningar.

  låneerbjudande

  SvaraRadera
 14. Är du i några ekonomiska svårigheter? Behöver du
  ett lån för att starta ett företag eller att betala dina räkningar?
  Vi erbjuder lån till människor som behöver hjälp och vi lånar ut till lokala företag, internationella och också på en mycket låg ränta på 2%.
  Ansök nu via e-post: victoriamichaelloanfirm@gmail.com
  Tack
  Tack och Gud välsigne
  Mrs Victoria

  SvaraRadera
 15. Hej alla

  Välkommen till .... Direkt Axis Loan Company där du får god service du förtjänar ... Är du en affärsman eller kvinna? Är du i någon finansiell oreda eller behöver du pengar för att starta ett eget företag? Behöver du ett lån för att starta en fin liten skala och medelstora företag? Har du en låg kredit värdering och du finner det svårt att få kapital lån från lokala banker och andra finansiella institut? Våra lån är väl försäkrad för maximal säkerhet är vår prioritet, är vårt ledande mål att hjälpa dig att få de tjänster du förtjänar. Vi erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster som omfattar: Business Planning, handel och utvecklingsfinansiering, fastigheter och inteckningar, skuldkonsolidering lån, Business lån, Privata, billån, hotell lån, studielån, personliga lån Hem refinansiering lån med låg ränta ränta @ 3% per ogiltigförklara för individer, företag och institutioner. Få det bästa för din familj och äger ditt drömhus samt med våra allmänna låne scheme.Interested sökande bör Kontakta oss via e-post (direct_axisloans@qualityservice.com / directlifefunds@outlook.com)

  SvaraRadera
 16. Behöver du ett lån? Har du letat efter var att få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad...

  SvaraRadera
 17. Vi erbjuder lån till låg ränta på 3%. Behöver du ett lån? Är du i en finansiell kris eller behöver pengar för att starta ett eget företag? Behöver du lån för att betala din skuld eller betala dina räkningar eller starta en trevlig företag? Du har en låg kredit värdering och du finner det svårt att få kapital lån från lokala banker och andra finansiella institutioner? Här är din chans att få ett lån från vår organisation. Vi erbjuder lån till privatpersoner för följande ändamål och mycket mer. Personliga lån, expansion av verksamheten, företagsetablering , utbildning, skuldkonsolidering , hårda pengar lån. Kontakta oss idag via e-post: (russell.credit40@gmail.com).

  SvaraRadera
 18. Hallå,
    Vi är kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov av hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom ekonomiska svårigheter eller om du är i någon ekonomisk oreda, och du behöver pengar för att starta ett eget företag, eller om du behöver lån till betala din skuld eller betala dina räkningar, starta en fin affär, eller du har svårt att få kapital lån från lokala banker, kontakta oss idag via e-post larsson_investment@foxmail.com för Bibeln säger "Lukas 11:10 Alla som frågar får, den som söker finner, och för den som bultar, dörren öppnas ". Så låt inte dessa tillfälle passera dig av eftersom Jesus är densamme i går, i dag och för evigt mer. Vänligen dessa är endast allvarliga sinnade och gudfruktiga människor.

  Fyll i formuläret nedan ansökan helt så att vi kan öppna ett lån bearbetningsprofil för dig i mitt företag, om du är intresserad av att få ett lån från oss

    FÖRSTA INFORMATION SOM KRÄVS

  Fullständiga namn:........
  Personliga telefonnummer: .....
  Land:.......
  Adress:....
  Ange:.........
  Ålder:.........
  Kön:..........
  Har du ansökt om ett lån innan:? ...
  Civilstånd: .....
  Lånebeloppet krävs: .........
  Lån Varaktighet: ....
  Ockupation:.........
  Månadsinkomst:.......

  Tack för din tid och förståelse !!!
  Alla svar via e-post: {larsson_investment@foxmail.com}

  SvaraRadera
 19. If you find yourself short of cash this time or face a large unexpected bill you can not pay on time, then you may be looking for quick online payday loans in 1 hour as an effective solution to your emergency financial problem. This type of loan has gained popularity, as many people who need cash loans now realized that loan lenders are the only who can help them out with a quick loan on the same day! Contact us via e-mail:ds.kanke@gmail.com

  SvaraRadera

 20. Hallå

  Har du nekats av din bank eller någon annan finansiell institution?, Oroa dig inte mer eftersom detta företag är här för att hjälpa dig ur din ekonomiska svårigheter som vi ger ut lån på 3% för våra kunder som är villiga att betala mer under de närmaste år .. Är du intresserad av att söka lån, som anges nedan, vänligen skicka ett e-postmeddelande till: Barrybushloanfirm@gmail.com

  Vi erbjuder följande typer av lån:

  * Kredit ..
  * personliga lån ..
  * Företagslån ..
  * Investeringslån ..
  * Utveckling lån ..
  * Inköps lån ..
  * Konstruktion lån ..
  * Lån för att köpa en bil ..
  * Skuldkonsolidering lån ..
  * Internationella lån ..
  * Studielån och mycket mer utan dröjsmål ....

  Ansöka om och få lånet inom 48 timmar .. Missa inte !!
  Vi väntar på din post .

  E-mail: Barrybushloanfirm@gmail.com

  SvaraRadera
 21. Hej alla,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% är ett legitimt företag med ära och skillnaden är vi redo att hjälpa dig på något ekonomiskt problem som du är vi erbjuda alla typer av lån så om du är intresserad av esta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (anggadiman1@gmail.com)

  Också ge följer uppgifter så att vi kan gå vidare som med lånet omedelbart.

  namn:
  Belopp som behövs:
  längd:
  land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående information om vår e-post: anggadiman1@gmail.com

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 22. Letar du efter en mycket äkta lån till ett överkomligt ränta på 3% enligt ett gynnsamt lånevillkor?

  Behöver du ett lån för att betala din skuld eller att betala dina räkningar? Har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner bara för att du har en låg kredit värdering? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning såsom:

  * Fordons Loans
  * Real Estate lån
  * Business lån
  * Hypotekslån
  * Bostadslån
  * skuldkonsolidering lån
  * Personliga lån

  Obs: Vi ger ut lån för bara 3% ränta årligen.

  Intresserade personer bör kontakta oss via e-post: russell.credit40@gmail.com att göra det möjligt för oss att öppna ett lån bearbetning fil.

  Kontakta E-post: russell.credit40@gmail.com

  Med vänliga hälsningar,
  John Ahmed

  SvaraRadera
 23. Hej, allihop,

  Jag är ett privat lån långivare, tillförlitlig, pålitlig långivare; Jag gör lån till företag och privatpersoner på låg och prisvärd ränta på 2%. Letar du efter ett företag lån, personliga lån, bostadslån, billån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, och riskkapital? Om du vägrades ett lån från en bank finansinstitut för ett eller flera skäl. Du är på rätt plats för ditt lån Solutions Om intresserad av lånet erbjudandet vänligen kontakta oss via e-post: (carlosellisonfinance@outlook.com)
  Hälsningar,

  Carlos Ellison

  SvaraRadera
 24. Ansöka om ett lån snabbt och bekvämt sätt att betala räkningarna och ett återupptagande av finansiering av ditt projekt i den billigaste ränta på 3% att kontakta oss idag via: trustfunds804@outlook.com. Lånet behöver ett lån erbjudande vår minimum 1,000.00 val att låna några pengar, jag är en certifierad registrering och långivare Legit, kan du kontakta oss idag om du är intresserad av. Att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen eftersom villkoren för lånen och lånebeloppet kommer att överföras till dig. Jag behöver din brådskande svar om du är intresserad

  SvaraRadera
 25. Hej, allihop,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% är ett legitimt företag med heder och skillnad är vi redo att hjälpa dig i alla finansiella problem som du erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (anggadiman1@gmail.com)

  Också ge följa information så att vi kan gå vidare med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående information om vår e-post: anggadiman1@gmail.com

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 26. DO YOU WANT A PERSONAL/BUSINESS/INVESTMENT LOAN? LOAN IS HERE FOR YOU

  We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 72 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $20 million.

  We Offer:
  * Business Loan
  * Personal Loans or Signature Loans
  * Arrangements to Borrow from $10,000.00 up to $20,000,000
  * Choose between 1 to 10 years repayment period.
  * Choose between monthly and annual repayment plan.
  * Flexible loan terms and conditions applied.
  * Interest rates as low as 1%.

  We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances.

  Contact us today via:
  bdsfn.com@gmail.com
  anatiliatextileltd@gmail.com

  Get your instant loan approval


  DO YOU WANT A PERSONAL/BUSINESS/INVESTMENT LOAN? LOAN IS HERE FOR YOU

  We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 72 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $20 million.

  We Offer:
  * Business Loan
  * Personal Loans or Signature Loans
  * Arrangements to Borrow from $10,000.00 up to $20,000,000
  * Choose between 1 to 10 years repayment period.
  * Choose between monthly and annual repayment plan.
  * Flexible loan terms and conditions applied.
  * Interest rates as low as 1%.

  We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances.

  Contact us today via:
  bdsfn.com@gmail.com
  anatiliatextileltd@gmail.com

  Get your instant loan approval


  SvaraRadera
 27. Låneerbjudande

  Du har länge letat efter ett lån, här är en ny möjlighet för dig att öka din ekonomi. Vi är en grupp av finansiella experter som kan göra ett lån i det belopp du behöver och betala tillbaka med räntor med en låg ränta på 2% med villkor som ska tas med till din
  Så om du inte har fördelen av banker eller bättre har du ett projekt och behöver finansiering, dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, behöver ett lån tveka inte att kontakta oss för mer information mer på våra villkor. För mer information kontakta oss
  Via post: michaelbrinloanfirm001@gmail.com

  namn:....
  Lånbelopp behövs: ...
  stat:....
  land:...
  telefonnummer:.....

  OBS! ALLA POSTAR SKA SÄLSES I DENNA E-POST: michaelbrinloanfirm001@gmail.com

  SvaraRadera